ACTUEEL

Nieuwe ondersteuningsmanager Zuid

Zoals u een paar weken geleden heeft gehoord, ben ik vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe manager van de Ondersteuningseenheid Zuid van het samenwerkingsverband PO de Meierij.

Zuid is de samenvoeging van de eenheden Vught e.o., Schijndel en Boxtel. Mijn naam is Pieter-Jan van Hoof en op dit moment ben ik meerscholendirecteur van de Bolster in Sint-Michielsgestel en de Kleine Beer in Berlicum. 

Een kleine 26 jaar geleden ben ik in Schijndel gestart in het onderwijs en via Heeswijk-Dinther en Hedel in Sint-Michielsgestel terecht gekomen. De laatste 15 jaar in de functie van directeur. Ik werk vanuit het uitgangspunt dat het onderwijs de mogelijkheden kan bieden om ieder kind pedagogisch en didactisch zo te begeleiden dat hij of zij met een goed welbevinden op school zit en zich naar eigen vermogen kan ontwikkelen. Vanuit die invalshoek heb ik meegewerkt aan de oprichting van het huidige samenwerkingsverband en ben ik de afgelopen zeven jaar actief betrokken bij de Ondersteuningseenheid Vught e.o. (voorheen WSNS Vught). Dit is dan ook een baan die in het verlengde ligt van mijn interesse en ik heb veel zin om te starten als de nieuwe ondersteuningsmanager. Naast goede arrangementen voor en ondersteuning van alle kinderen die onder mijn verantwoording vallen, is de samenvoeging van de drie eenheden een tweede grote taak.

De komende maanden besteed ik aan de afronding van mijn huidige baan en de voorbereiding op mijn nieuwe baan. In deze periode probeer ik ook al met een aantal organisaties kennis te maken.

Met vriendelijke groeten en tot ziens,
Pieter-Jan van Hoof