ACTUEEL

Studiemiddag ondersteuningsteams (OET) 12 november

Na de vorige studiemomenten in november 2014 en april 2015 voor de Ondersteuningsteams was een logisch vervolg een rondgang langs scholen die zich graag wilden presenteren als onderdeel van het continuüm van onderwijs binnen Passend Onderwijs de Meierij PO. Niet zonder toeval bleken 21 scholen bereid om deel te nemen als een soort van etappeplaats aan een echte Tour de Meierij.

De studiedag, met als Start en Finishplaats de Verkade Fabriek in Den Bosch , werd geopend door een tweetal coureurs die de deelnemers voorzagen van bidons om daarmee tijdens de etappes de hevige dorst te lessen. Het fietsjargon werd passend als beeldspraak gebruikt.
Na een krachtig en ook humoristisch verhaal, soms ontroerend en herkenbaar verteld door Ad Goos waarin de levenskracht in plaats van de beperking van mensen met een beperking centraal stond, werden de deelnemers weggeschoten met een kleine dosis anabole ondersteuning.
Onderweg vond de ravitaillering plaats op de te bezoeken locaties. Gezonde lunchpakketten werden verstrekt. Alle deelnemers werden zodanig verdeeld dat zij ook minstens een school voor SO konden bezoeken. Op locatie werden foto’s gemaakt van opvallende situaties die ter plekke werden doorgestuurd naar de finishplaats. De Tourploegen waren kunstig samengesteld en met behulp van een strak tijdschema werd de finish behaald. De doorgestuurde foto’s werden gepresenteerd en waar gewenst door de makers van commentaar voorzien. Tot slot werd een eerste inkijk gegeven in de nieuwe website.
Al met al een mooie afwisselende en nuttige dag die veel waardering kreeg. Dank aan de scholen die zich presenteerden en een pluim voor de organisatoren.