6 januari 2022

Dagboek van een juf en best practice uit Roosendaal

In het Brabants Dagblad van 3 december 2021, editie Bommelerwaard, was het ‘dagboek van een leerkracht na een week met strengere regels’ te lezen.   

Vergeten mondkapjes, snottebellen en een sinterklaasviering zonder sint. Het was de eerste week van strengere coronaregels in het (basis)onderwijs. Dagboek van een juffrouw van groep 6/7: Nathalie Noordman van De Hoeksteen in Well, juffrouw van groep 6/7, hield een dagboek bij.
Lees het artikel in het Brabants Dagblad

 

In de nieuwsbrief van Verus, Vereniging van Christelijk en Katholiek onderwijs, editie december 2021, stond een Best practice centraal: ‘zo werkt IKC De Kroevendonk in Roosendaal aan inclusiever onderwijs’.

“Een school waar ieder kind uit de wijk welkom is en zich op zijn of haar eigen manier kan ontwikkelen. Dat is wat IKC De Kroevendonk in Roosendaal nastreeft met hun visie op inclusief onderwijs. ‘’Het begint met je eigen visie op mensen. Deel je hen in hokjes in of is ieder mens waardevol in zijn mens zijn ongeacht gender, ras, cultuur of eventuele beperking? Wij willen er zijn voor die hele brede diversiteit’’, benadrukt directeur-bestuurder Teun Dekker.
Lees het artikel op de website van Verus

Ook interessant

Janneke van den Wollenberg versterkt managementteam van SWV PO de Meierij

Transitie naar één Meierij: samen sterk voor meer inclusie

De ondersteuningsplanraad zoekt jou!