1 januari 2022

Even voorstellen: onafhankelijk voorzitter bestuur

Nicole Teeuwen is de nieuwe onafhankelijk voorzitter van het bestuur van SWV PO de Meierij. Hieronder stelt zij zich voor:

“Mijn achtergrond is een combinatie van ervaring in het openbaar bestuur en in het (passend) onderwijs. In de afgelopen jaren heb ik in verschillende rollen en opdrachten gewerkt voor organisaties die in het proces zaten waarbij er thema’s speelden als jeugdzorg in onderwijs en de ‘governance’ van samenwerkingsverbanden.

De nevenfunctie van onafhankelijk voorzitter van de Meierij speelt zich vooral af op de achtergrond, en niet in de schijnwerpers. Dat moet ook, want passend en inclusief onderwijs is iets wat in de scholen moet gebeuren. De voorzitter heeft vooral een faciliterende functie voor het samenwerkingsverband en de schoolbesturen.

In het dagelijks leven ben ik voorzitter van de Sectorraad Praktijkonderwijs. Een andere sector – die overigens ook wel raakvlakken heeft met passend onderwijs – en een ander type voorzitterschap. Namelijk veel meer dat van voortrekker en boegbeeld van deze overigens prachtige sector.

Verder ben ik woonachtig in Utrecht, met mijn man en nog een thuiswonende dochter. Ik heb nog twee zoons, maar die zijn (af)studerend en al enige tijd uit huis. Mijn hele schoonfamilie woont overigens in Brabant.

Ik heb er zin in om het onafhankelijk voorzitterschap op me te nemen. De Meierij staat bekend als een ambitieus samenwerkingsverband waar de daad bij het woord wordt gevoegd en kinderen een mooie passende plek krijgen. Mooi om bij zo’n club te mogen horen!”

Nicole Teeuwen

Ook interessant

Inspiratiebijeenkomst ‘De inclusieve leerkracht is de toekomst van onze kinderen’

Jaarverslag 2022

Uitnodiging: PO-VO overdracht: ontmoet je collega’s en laat je inspireren!