10 februari 2023

Filmpje en lesbrief over Oekraïense kinderen in Den Bosch (door Kids Reporters)

De gemeente ’s-Hertogenbosch vangt ongeveer 750 Oekraïense vluchtelingen op in verschillende opvanglocaties. Onder hen bijna 100 kinderen in de basisschoolleeftijd. Bijna al deze kinderen hebben inmiddels een plekje gevonden op een van de scholen.

Waar wonen deze kinderen en hoe ziet hun leven eruit? Deze korte film geeft een inkijkje in het leven van Oekraïense kinderen op de opvanglocaties in ’s-Hertogenbosch. Vier Nederlandse kinderen uit ’s-Hertogenbosch hebben via Kids Reporters een eerste kennismaking gekregen met journalistiek. Deze kinderen gaan op bezoek bij twee opvanglocaties in ’s-Hertogenbosch en interviewen er Oekraïense kinderen. In het filmpje is te zien waar de kinderen slapen, eten en douchen en wat ze kunnen doen op de opvanglocaties.

Weten de Bossche kinderen hoe het er aan toe gaat op de opvang van misschien wel hun Oekraïense klasgenootjes? Ook voor hen is dit filmpje bedoeld. Kids Reporters heeft ook een lesbrief gemaakt aan de hand waarvan er doorgepraat kan worden in de klas.

Heb je vragen of ideeën? We horen het graag!

Ook interessant

Factsheet SWV PO de Meierij

“Praktijkschool de Rijzert staat open voor leerlingen van Hub Noord-Brabant en wil hen écht een kans geven”

Terugblik inspiratiebijeenkomst 29 mei: De kracht van de leerkracht-leerling relatie