17 juni 2022

“Geïnspireerd en geraakt”

Op dinsdag 14 juni was de teamdag voor alle medewerkers van SWV PO de Meierij. Het werd een geslaagde dag die in het teken stond van inhoud, ontmoeting en ontspanning. Een korte terugblik!

De dag startte in de Verkadefabriek met een inspirerende keynote van Bert Wienen over ontwikkelingen in jeugdzorg en de-medicalisering. Daar schoven ook meerdere schoolbestuurders en 10 collega’s van gemeenten bij aan, want dit thema raakt ons allemaal en samen zijn we tenslotte de Meierij.

 

 

De keynote maakte veel indruk bij de aanwezigen: “De woorden van Bert raken en inspireren. Ik ben er stil van. Het is goed om met elkaar na te denken over hoe we de dingen doen. Over hoe we weer weerstand toevoegen aan de groep. Dat kan ik de veilige setting van een klas.” En: “We leven meer en meer in een prestatiemaatschappij die zorgt voor druk bij kinderen, ouderen en professionals. Met elkaar dragen we de verantwoordelijkheid om ruimte te geven aan onze eigen twijfels, zorgen en knelpunten. En om juist niet te gaan medicaliseren. Daarbij is goed onderwijs echt de sleutel!”

 

 

In de middag was het tijd voor ontspanning en het goede Brabantse leven. Collega’s ontdekten Den Bosch en haar mooie binnenwateren. En natuurlijk mocht een gezellige borrel als afsluiting niet ontbreken.

 

Ook interessant

Uitnodiging inspiratiebijeenkomst: Samenwerking 1 + 1 = 3

Inclusief onderwijs in Portugal

Het Bossche Kinderparlement bezoekt Mytylschool Gabriël: “We willen dat elk kind vrienden in de wijk kan hebben”