7 november 2022

Gelijke kansen in de overgang van po naar vo

Op 7 november vond de ontmoeting plaats tussen po en vo-collega’s in de Speeldoos in Vught. Zo’n 150 collega’s waren hierbij aanwezig. Deze jaarlijkse ontmoeting staat in het teken van uitwisselen met elkaar over de goede overdracht tussen leerlingen van het basisonderwijs naar het vervolgonderwijs. Met als doel: dat elk kind gelijke kansen krijgt.

Als aftrap van de bijeenkomst vertelde Lisa Janssen over haar eigen ervaring en afstudeeronderzoek naar gelijke kansen en advisering. Daarna waren er nog vier workshops over de overgang van po naar vo. Je kunt de presentaties downloaden:

 

Save the date voor 2023!

Reserveer alvast 30 oktober 2023 in je agenda, met als starttijd 15.30 uur. De inhoudelijke voorbereiding starten we in het voorjaar. De mensen die hebben aangegeven een bijdrage te willen leveren aan de uitvoering zullen tijdig worden benaderd.

 

Nieuwe handleiding overgang po-vo

Tijdens de bijeenkomst is de publicatie van de nieuwe handleiding overgang po-vo 2023-2024 aangekondigd. Je vindt deze onder andere op de pagina downloads en via deze link.

 

Benieuwd naar de bijeenkomst van vorig jaar? Lees dan dit nieuwsbericht.

Ook interessant

Uitnodiging workshop: Dyslexie zorgen, hoe te borgen?

Vacature: Ondersteuningsmanager (1,0 fte)

Jaarplan 2024 gereed