21 december 2023

Hoorrecht voor kinderen in aantocht

Op dit moment ligt er een wetsvoorstel klaar om alle leerlingen met individuele plannen binnen het onderwijs een stem te geven in zijn of haar ontwikkeling. Dat vraagt ook iets van het onderwijs! Binnen het Samenwerkingsverband PO de Meierij werken we vanuit het Handelingsgericht Werken (HGW). Een speerpunt binnen het HGW is om te praten met kinderen in plaats van over of tegen hen. Dit geldt voor leerlingen van alle leeftijden.

In het voorjaar van 2023 hebben we binnen ons samenwerkingsverband een werkgroep geformeerd. Deze werkgroep heeft de ambitie om effectieve benaderingen binnen onze regio onder de aandacht te brengen en anderen te inspireren en informeren. Daarvoor zoeken wij mooie praktijkervaringen, die illustreren hoe kinderen binnen het onderwijs actief betrokken worden bij hun eigen leerproces. Zo kunnen wij van en met elkaar leren!

Ben jij onderwijsprofessional en wil jij jouw “good practices” met de werkgroep delen? Neem dan contact op met Anita van der Velden via a.vandervelden@demeierij-po.nl.

Ook interessant

Factsheet SWV PO de Meierij

“Praktijkschool de Rijzert staat open voor leerlingen van Hub Noord-Brabant en wil hen écht een kans geven”

Terugblik inspiratiebijeenkomst 29 mei: De kracht van de leerkracht-leerling relatie