5 september 2023

Inspiratiebijeenkomst 27 september 2023

In heel Europa zetten landen stappen richting inclusief onderwijs, ook Nederland. Op termijn moeten alle leerlingen kwalitatief onderwijs in hun eigen omgeving krijgen, samen met leeftijdsgenoten. Passend onderwijs is daarin een belangrijke stap, maar inclusief onderwijs is meer dan kinderen met specifieke onderwijsbehoeften opnemen in een reguliere klas.

De inspiratiebijeenkomst van dit najaar heeft als titel ‘De inclusieve leerkracht is de toekomst van onze leerlingen’. In deze lezing van Emiel van Doorn (de drijvende kracht achter ‘mediërend leren’ en grondlegger van StiBCO) krijg je een realistische kijk op inclusief onderwijs. Je leert dat inclusief onderwijs gaat over onderwijs dat je samen met elkaar maakt in een omgeving waarin alle verschillen gewaardeerd worden. Inclusief onderwijs gaat niet over onderwijs op maat en is zeker geen 1 op 1 onderwijs. Je zal verrast worden dat inclusiviteit niet leidt tot extra werk, maar juist de werkdruk verlaagt!

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op 27 september 2023 in Theater de Speeldoos te Vught. De inloop is vanaf 14.45 uur: je kunt dan andere collega’s ontmoeten. De lezing start om 15.15 uur en duurt tot 17.15 uur.

Ben je erbij? Meld je hier dan snel aan.
Alles rustig nalezen? Bekijk dan de uitnodiging.

 

De inspiratiebijeenkomsten van SWV PO de Meierij zijn bedoeld om inspiratie te delen, collega’s te ontmoeten en te leren van en met elkaar. Zo dragen ze bij aan het speerpunt ‘professionalisering’ uit ons ondersteuningsplan. We hopen dat je erbij bent! Deelname is kosteloos.

Ook interessant

Inspiratiebijeenkomst ‘De inclusieve leerkracht is de toekomst van onze kinderen’

Jaarverslag 2022

Uitnodiging: PO-VO overdracht: ontmoet je collega’s en laat je inspireren!