25 juni 2024

Janneke van den Wollenberg versterkt managementteam van SWV PO de Meierij

Met veel enthousiasme laten wij weten dat Janneke van den Wollenberg per 1 augustus het managementteam van SWV PO de Meierij versterkt als ondersteuningsmanager. Janneke brengt uitgebreide ervaring en passie voor onderwijs met zich mee. We zijn ervan overtuigd dat zij een waardevolle aanwinst is voor ons team!

 

De beweging naar meer inclusie vraagt ook daadkracht van ons als organisatie. Om beter aan te sluiten bij de eisen van inclusief onderwijs hebben we onze organisatiestructuur kritisch herzien. De ondersteuningseenheden Noord, Midden en Zuid zijn samengesmolten tot één Meierij en het managementteam heeft een nieuwe samenstelling gekregen.

 

Nieuwe organisatiestructuur

Vanaf 1 augustus bestaat het managementteam naast Janneke uit Guillermo Holman (directeur-bestuurder), Pieter-Jan van Hoof (ondersteuningsmanager) en Lisanne Peters (beleidsmedewerker). Theo Brands en Mary Ann van Hoof zullen tot begin 2025 het managementteam ondersteunen. Janneke en Pieter-Jan geven samen vorm en leiding aan de organisatie en de weg naar inclusie.

 

Achtergrond en ervaring

Jannekes onderwijscarrière begon meer dan 25 jaar geleden in Den Bosch. Na het afronden van de Pabo startte Janneke als leerkracht en ontwikkelde zich via waarnemend directeurschap in Drunen naar een directeurspositie op De Hasselbraam in Haaren. Soortgelijke posities volgden, wat haar een ervaren leidinggevende in het primair onderwijs maakt. Daarnaast heeft zij gewerkt bij SWV Stromenland. Recentelijk was zij werkzaam bij Conexus in Nijmegen, eerst als bestuurs- en onderwijsadviseur en daarna als bestuurssecretaris.

 

Passie voor inclusief onderwijs

Janneke staat bekend om haar toewijding aan inclusief onderwijs. Haar visie is dat onderwijs nabij en toegankelijk moet zijn voor ieder kind, inclusief de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Dit sluit naadloos aan bij de inclusieve gedachte die wij bij SWV PO de Meierij omarmen. Zoals Ellen Emonds, Leerkracht van het Jaar 2012, treffend verwoordde: “Inclusief onderwijs is de sleutel tot gelijke kansen voor ieder kind.”

 

Wij heten Janneke van harte welkom bij SWV PO de Meierij en kijken uit naar een fijne samenwerking!

Ook interessant

Transitie naar één Meierij: samen sterk voor meer inclusie

De ondersteuningsplanraad zoekt jou!

Factsheet SWV PO de Meierij