1 december 2021

Nieuw dyslexieprotocol: dien aanvragen tijdig in

Op 1 januari 2022 gaat het nieuwe Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (PDDB 3.0) in. Daarover heeft op 15 november een online informatiebijeenkomst plaatsgevonden. Dyslexie Centraal heeft een presentatie gegeven en deelnemers konden er vragen stellen. De presentatie en het protocol zijn te vinden op de pagina van het Dyslexieteam.

Vanwege het nieuwe protocol en de veranderingen die daarbij horen vragen we ib’ers om aanvragen tijdig in te dienen, zeker als het derde meetmoment afgelopen zomer was. Hieronder en in de brief die naar ib’ers verstuurd is lees je daar meer over.

 

Dien je aanvraag tijdig in

  • Wil je via LDOS een aanvraag indienen voor een leerling waarbij al eerder ondersteuning is geboden op de drie niveaus en dus de hardnekkigheid kan worden aangetoond? En voor wie de toetsen van juni/juli 2021 als derde hoofdmeting ingevuld zijn? Doe dat dan vóór vrijdag 24 december. Dit zodat een zo volledig mogelijk dossier aangeleverd kan worden bij de zorgaanbieders. Mocht het niet lukken voor deze datum, neem dan contact op met het dyslexieteam.
  • Ook adviseren we om aanvragen voor leerlingen met drie achtereenvolgende E-scores (V-) op spelling en drie lage D-scores (V) op de DMT, waarbij het derde meetmoment juni/juli 2021 was, zo snel mogelijk in te dienen. Laat het ons weten wanneer dit het geval is bij een leerling. We proberen deze leerlingen met prioriteit te screenen omdat het risico bestaat dat ze anders binnen de (nieuwe) diagnostiek niet meer voldoen.
  • Neem ook direct contact op bij dyslexie-aanvragen die na 1 januari mogelijk niet meer doorgezet mogen worden. Bijvoorbeeld bij leerlingen waarbij nu twee keer een E-score (V-) op spelling is gehaald en januari 2022 mogelijk de derde E-score (V-) behaald zou worden.

 

Vragen? Neem contact met ons op

Het dyslexieteam heeft het extra druk door vragen over het nieuwe protocol, overleg en ontvangen dossiers. We hopen op jullie begrip en doen onze uiterste best om alles binnen de afgesproken reactietermijn te verwerken. Vanuit het dyslexieteam zijn we ook nog steeds in overleg met Dyslexie Centraal en zorgaanbieders over onduidelijkheden. Heb je vragen over het nieuwe protocol en de veranderingen die daarbij horen? Aarzel dan niet om ons te bellen of mailen.

 

Ook interessant

Inspiratiebijeenkomst ‘De inclusieve leerkracht is de toekomst van onze kinderen’

Jaarverslag 2022

Uitnodiging: PO-VO overdracht: ontmoet je collega’s en laat je inspireren!