Ondersteuningseenheden

 

Samenwerkingsverband PO de Meierij bestaat uit drie regio’s, de zogeheten ondersteuningseenheden:

Noord (Zaltbommel en Maasdriel)
Midden (‘s-Hertogenbosch)
Zuid (Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Meierijstad (Schijndel) en enkele scholen in Oisterwijk (Haaren) en Tilburg (Biezenmortel))

Door de regionale indeling kunnen we goed samenwerken met partners voor jeugdzorg en met de gemeenten. Elke ondersteuningseenheid heeft een ondersteuningsmanager en een ondersteuningsteam.

 

Ondersteuningsmanager

Elke eenheid heeft een ondersteuningsmanager die de scholen in zijn/haar regio verbindt, plannen van aanpak maakt, de resultaten in het oog houdt en verbinding legt met de andere ondersteuningseenheden. De ondersteuningsmanager schakelt tussen de verschillende belangen, posities en praktijken maar zorgt bovenal dat gewenste ondersteuning snel en direct op de plaats komt waar die nodig is.

Links: Mary-Ann van Hoof (Noord en Midden). Rechts: Pieter-Jan van Hoof (Midden en Zuid)

 

Ondersteuningsteam

In elke ondersteuningseenheid is een ondersteuningsteam actief, bestaande uit ondersteuners passend onderwijs en een orthopedagoog/psycholoog. In het algemeen wordt de naam ‘onderwijsondersteuner’ gebruikt.

Het ondersteuningsteam van de eenheid, de deskundige van de school en de partner van jeugdzorg van de gemeente zijn samen verantwoordelijk voor het organiseren van onderwijs/zorgarrangementen. Het gaat dan bijvoorbeeld over zorgverlening tijdens onderwijstijd en het gezamenlijk uitvoeren van methodieken op school en thuis. Het basisteam Jeugd en Gezin, het wijkteam of Buurtzorg Jong (de naam is afhankelijk van de gemeente) verleent vooral, indien noodzakelijk, toegang tot gespecialiseerde (opvoed)hulp in de thuissituatie.

Lees meer

Ondersteuningseenheid Noord

Ondersteuningseenheid Midden

Ondersteuningseenheid Zuid