17 juli 2021

“Trots op wat we bereikt hebben”

Gister heb ik officieel mijn ontslag ingediend bij het bestuur als Directeur – Bestuurder van samenwerkingsverband PO de Meierij. Ik ga aan de slag als Bestuurder bij het samenwerkingsverband primair onderwijs Stromenland (Nijmegen e.o.). De uitdaging daar past bij mijn ambitie om een maatschappelijke bijdrage te gaan leveren in de regio waar ik woon. Ik stop per 1 oktober 2021 maar blijf indien noodzakelijk tot november parttime beschikbaar voor de Meierij voor een goede overdracht aan mijn opvolger.

Ik kijk terug op een fantastische tijd binnen ons samenwerkingsverband. Ik ben trots op wat we met elkaar en al die fantastische professionals hebben bereikt. We zijn mede dankzij de unieke afbouw van het SBO één van de meest inclusieve regio’s van Nederland en het eerste samenwerkingsverband dat op meerdere onderdelen in het eindrapport van de inspectie een goed als beoordeling heeft gekregen. Ook het Ministerie van OCW benoemt de regio landelijk als voorbeeldregio voor anderen in het kader van de verbeteragenda Passend Onderwijs en de toekomstagenda richting inclusiever onderwijs. Tenslotte zijn we binnen het landelijke programma ‘met Andere Ogen’ inspiratieregio geworden op de aansluiting onderwijs – jeugdhulp. Niet slecht voor een regio die in 2015 nog onder toezicht van de inspectie werd geplaatst!

Maar het meest trots ben ik erop dat we elke stap, soms heel klein en soms heel groot, met elkaar hebben gezet. Het lopen van de complexe route richting inclusiever onderwijs kan alleen door intensieve samenwerking binnen het samenwerkingsverband en met onze partners: we zijn met elkaar de Meierij!

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de constructieve samenwerking en wens jullie alle goeds voor de toekomst. Ik draag de Meierij voor altijd een warm hart toe.

Bas Wesseldijk
Directeur-bestuurder PO de Meierij

Ook interessant

Janneke van den Wollenberg versterkt managementteam van SWV PO de Meierij

Transitie naar één Meierij: samen sterk voor meer inclusie

De ondersteuningsplanraad zoekt jou!