15 april 2024

Uitnodiging inspiratiebijeenkomst: De kracht van leerkracht-leerlingrelatie

Een goede relatie draagt substantieel bij aan direct werkplezier van docenten maar ook aan betere leerprestaties en het welbevinden van de leerling op school. In deze inspiratiesessie staat de relatie tussen leerkracht en leerling centraal. Vragen die aan bod komen zijn: hoe bouw ik preventief aan relatiekwaliteit? Bij welke leerlingen en leerkrachten is het risico dat de relatie onder druk ligt groter? En wat kun je dan doen, om je als leerkracht te verhouden en jouw professioneel handelen op orde te houden? 

Graag nodigen we je uit voor deze bijeenkomst op woensdag 29 mei. Tijdens deze middag gaat Mirella van Minderhout (orthopedagoog, onderwijskundige en cognitief gedragstherapeut) in op deze vragen, geeft handreikingen en kennis over interventies zoals LLInC (leerkracht leerling interactie coaching) en neemt je mee bij vormen van begeleiding die IB’ers en directeuren in kunnen zetten én die ondersteunend zijn naar leerkrachten.

Bekijk de uitnodiging voor meer informatie.

 

Over de spreker

Drs. Mirella van Minderhout is orthopedagoog, onderwijskundige en cognitief gedragstherapeut. Zij startte haar loopbaan in het onderwijs als leerkracht en als groepsleidster in de gehandicaptenzorg. Vanuit een sterke drive om de kwaliteit van onderwijs en zorg voor elk kind te verbeteren en dit haalbaar te maken voor professionals, werkt zij als trainer/adviseur bij Bureau Mind. Ze dacht mee in de ontwikkeling van boeken over HGW en HGD in het onderwijs, levert een bijdrage aan de ontwikkeling van interventies rond vastgelopen leerkracht-leerling relaties en schreef publicaties over kwaliteit van onderwijs en zorg. Ook is ze landelijk betrokken bij diverse projecten om vorm te geven aan inclusief onderwijs en het vormgeven van beleid en uitvoering van transitie jeugdzorg.

Wil je vast een voorproefje? Luister dan de podcastaflevering van de Universiteit van Amsterdam met Helma Koomen & Mirella van Minderhout

 

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 mei 2024 in Van der Valk Hotel Vught. De inloop is vanaf 14.45 uur: je kunt dan andere collega’s ontmoeten. Het programma start om 15.15 uur en duurt tot 17.15 uur.

Alles rustig nalezen? Bekijk dan de uitnodiging.

 

 

De inspiratiebijeenkomsten van SWV PO de Meierij zijn bedoeld om inspiratie te delen, collega’s te ontmoeten en te leren van en met elkaar. Zo dragen ze bij aan het speerpunt ‘professionalisering’ uit ons ondersteuningsplan. We hopen dat je erbij bent! Deelname is kosteloos.

Ook interessant

Onze peuters en kleuters in beweging – op weg naar een integrale aanpak

OPR op uitwisselingsbezoek: leren van elkaar door onderlinge verbinding

Vacature: Orthopedagoog/(school)psycholoog