Pieter-Jan van Hoof

T: 073 - 6840838
M: 06 - 43535642
E: p.vanhoof@demeierij-po.nl
A: Brabantlaan 75, 5262 JH Vught

Ik als OEM

Als ondersteuningsmanager van de eenheid Zuid ben ik mede verantwoordelijk voor het vorm geven van het Passend Onderwijs binnen de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Haaren, Boxtel en Schijndel. Samen met mijn team en de scholen zorgen we ervoor dat kinderen, op maat, ondersteuning en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Onze organisatie zit zodanig in elkaar dat we ons ook buiten de begaande paden kunnen begeven. Zo ontstaat er een ondernemende Eenheid die het verschil kan maken voor een kind. Ik ben er trots op om hier leiding aan te geven en samen met de Eenheden van Midden en Noord een krachtig samenwerkingsverband te creëren wat een voorbeeld kan zijn voor anderen.

Bijzonder

De eenheid Zuid betekent dat we met drie eenheden binnen vijf gemeenten gaan samenwerken. Dit vraagt een heldere lijn en een goede samenwerking met verschillende professionals. Ouders, onderwijs en jeugdzorg kunnen samen een krachtige ondersteuning bieden aan ieder kind. Hierbij is het mijn taak dat de middelen en mogelijkheden die er zijn ook echt voor de kinderen ingezet worden.

Mijn achtergrond in het onderwijs

Ik ben al ruim 25 jaar actief in het onderwijs. Gestart als leerkracht op een jenaplanschool in Schijndel heb ik daarna acht jaar gewerkt op een vernieuwingsschool in Heeswijk-Dinther. In 2002 ben ik directeur geworden. De eerste zeven jaar op een jenaplanschool in Hedel en de laatste zeven jaar op de Bolster in Sint-Michielsgestel. Naast mijn werk op de basisscholen zelf heb ik mij altijd buiten de directe schoolomgeving om ingezet voor vernieuwingen in het onderwijs. In de oprichtingsfase van het samenwerkingsverband heb ik bijgedragen aan het onderwijsinhoudelijke deel van het nieuwe samenwerkingsverband.

Mijn drijfveer

Ik heb altijd op scholen gewerkt waar het welbevinden van kinderen het centrale uitgangspunt is. Als kinderen gelukkig zijn en goed in hun vel zitten worden hun kansen om zich evenwichtig te ontwikkelen op alle gebieden enorm vergroot. Deze gedachtegang heb ik altijd omgezet in daadwerkelijke acties. Een concreet voorbeeld is de samenwerking van de Bolster met Kentalis waardoor 25 dove kinderen op een reguliere school onderwijs krijgen. Wij kunnen veel van elkaar leren en kinderen kunnen veel van elkaar leren. Dat maakt samen Passend Onderwijs

Vught: Vught en Cromvoirt.

Haaren: Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt.

Sint-Michielsgestel: Berlicum, Halder, Den Dungen, Gemonde, Maaskantje, Middelrode en Sint-Michielsgestel.

Boxtel: Boxtel, Liempde, Lennisheuvel.

Schijndel: Schijndel, Wijbosch.

Organogram Zuid

Hier vindt u het organogram van ondersteuningseenheid Zuid.

Downloaden van formulieren en informatie

Hier kunt u de volgende formulieren en informatie downloaden: